Over Leonie

Over Leonie

“Ik gun iedereen een conflictvrij leven. Het voorkomen en oplossen van conflicten geeft mij onwaarschijnlijk veel voldoening. Dat klinkt mogelijk vreemd, maar omdat ik inhoudelijk verstand heb van zaken en altijd met enkel goede intenties een nieuw project of een nieuwe opdracht binnenstap, vind ik gemakkelijk aansluiting bij vrijwel iedere partij. Dat werkt fijn: mensen kunnen op mij en mijn kennis vertrouwen.”

Mijn rustige houding verraadt misschien weinig van de nieuwsgierigheid die ik altijd heb gehad. Ik zag alles, dingen vielen mij op. Aardrijkskunde was mijn favoriete vak: het sprak tot de verbeelding. Mijn verbeelding. Het was niet droog en plat, maar ging over onbekende plekken en fascinerend menselijk gedrag. Het heeft me doen besluiten geografie te studeren. Ik koos bewust voor sociale geografie om ook de menselijke kant van het vak te ontdekken. Het leverde me veel kennis en vaardigheden op. Hoe gaan mensen met elkaar en hun omgeving om?

Na mijn afstuderen ging ik aan de slag als beleids- en projectadviseur bij Economische Zaken van gemeente Haarlemmermeer. Ik voelde me hier op mijn plek: ik stond met één been in de gemeente, met het andere been in de markt. Een mooie schakelpositie tussen de buiten- en binnenwereld. Ik verdiepte me meer in marketing en communicatie, werkte voor Amsterdam Airport Area, Stichting Bodemsanering NS en een gespecialiseerd communicatieadviesbureau. Eind 2007 startte ik Nativitas. Vrijwel altijd bleef ik specifiek werkzaam binnen vastgoed en ruimtelijke ontwikkeling.

En dat is waar ik me nog altijd het liefst mee bezighoud: ruimte, gebouwen en mensen. Ik vind  communicatie en samenwerking tussen verschillende partijen de mooiste kant van mijn werk. Hoe reageren mensen op veranderingen in hun fysieke leefomgeving? Lukt het om gezamenlijke belangen te vinden?  Ieder nieuw project en elke opdracht is uniek, en toch weet ik er snel de rode draad in te vinden. Het zijn vaak patronen, of vastgelopen communicatie, die zich door mij als proces- of gespreksbegeleider laten doorbreken en oplossen. Mijn werk draait om vertrouwen, transparantie, ‘afspraak is afspraak’ en om de bereidheid samen tot de best mogelijke oplossingen te komen.

Laat een reactie achter